Plastik çim hakkında

 


Diğer taraftaki çimenler hep daha yeşildir. Sadece Lisa Morris'e sorun, Kent'teki Dartford çimi kahverengiydi.


"Şok ediciydi. Ölü bir çimenlik" diyor.


"Asla koruyamadık ve çim tohumlarına bir servet harcadık. Bir kez yeni çim bile koyduk. Yaptığımız hiçbir şey onu güzel göstermedi."


Sonra suni çim taktırdı. "Çok güzel, bir dış mekan halısı gibi. 'Lütfen ayakkabılarınızı çıkarın' yazan bir işaret almak istiyorum" diye şaka yapıyor.


Diğer birçokları gibi, şimdi Bayan Morris daha yeşil, plastik de olsa çimenlere sahip.


Lisa morris

Hortum yasakları, aylarca az yağışın ardından Ağustos ayında güney İngiltere'nin çeşitli bölgelerinde devreye girerken, daha fazla insan seçeneklerini tartıyor olabilir.

Lisa Morris, doğal çim yerine suni çimlere geçiş yapan, sayıları giderek artan bir tanesidir. 2020'de, küresel yapay flora pazarının 2016'daki 2,5 milyar dolardan (2 milyar sterlin) yaklaşık 3 milyar dolara (2,4 milyar sterlin) çıktığı tahmin ediliyor.

2027 yılına kadar 5 milyar doların (4 milyar sterlin) üzerine çıkması bekleniyor.

Doğu Midlands'daki Rutland'da bulunan Evergreens UK satış ve pazarlama müdürü Andy Driver, "Eskiden bu çimenler biraz cızırtılı bir polipropilen yüzeyden yapıldı" diyor ve zorlu 'asma çim' sahalarda oynanan okul sporunu hatırlatıyor. .

"Günümüzde çok daha yumuşak olan polietilenden yapılıyorlar. Çok daha güzel bir his ve estetik olarak daha hoş."

Müşterileri için görseller önemlidir. Karantina sırasında evlerine kapanan birçok İngiliz'in kendi arka bahçeleri veya balkonları dışında bakacak çok az şeyi vardı, bu nedenle Mintel'in araştırmasına göre ev iyileştirmeleri planladı.

Bazı haneler ayrıca, dışarı çıkma veya tatil yapma fırsatları pandemi önlemleri ile sınırlandığından, harcamak için daha fazla harcanabilir gelire sahipti.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Londra'nın batısındaki Southall'daki Easigrass'ın genel müdürü Anthony Gallagher, suni çimin çevreye zarar verebileceği konusunda hemfikir değil. İnsanların, kuru havalarda çimlere kıyasla benzer görünümlü çimleri koruyan daha az su kullandıklarını öne sürüyor.

"Çoğu yerde çimleri kaldırmıyoruz. Çamurları değiştiriyoruz."

Ve suni çimden suya giren mikroplastik miktarının da büyük ölçüde yanlış anlaşıldığını düşünüyor.

"Dünyanın en büyük mikroplastik kirleticileriyle kıyaslanamaz bile. Daha fazla plastik, çamaşır yıkamaktan ve araba lastiklerinden geliyor."

Peki, artık kullanışlı olmadığında çimleri geri dönüştürmeye ne dersiniz?

EMEA Sentetik Çim Konseyi direktörü Stefan Diderich, "Geçmişte [plastik çim] çöp sahasına giderdi" diyor. Ancak geri dönüşüm teknolojisindeki ilerlemelerin, bunun Avrupa'da giderek artan bir şekilde geçerli olmadığı anlamına geldiğini söylüyor.

"Plastik çim halının boşa gitmesi yerine, petrol ve plastiğin fiyatının dramatik bir şekilde arttığını düşünüyorsanız, şimdi değerlidir."

Henüz İngiltere'de olmasa da Danimarka, Fransa, Hollanda ve Almanya'da plastik çimleri geri dönüştürmek için belirli siteler olduğunu söylüyor.

Andy Driver, endüstrinin daha sürdürülebilir olmak için adımlar attığını söylüyor. Kurulan çimlerin büyük çoğunluğu hala lateks içeriyor - geri dönüşüm sırasında ayrılması zor - firması yakında bir test ve muayene kuruluşu olan SGS Intron tarafından "%100 sirküler sertifikalı" yeni bir malzeme satacak.

Dartford'a döndüğünde Lisa'nın henüz geri dönüşüm planı yok ve çimlerinin bahçesini daha iyi hale getirdiğini düşünüyor.

"Hala görüyorum ve bu beni gülümsetiyor"


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TERMODİNAMİK (THERMODYNAMİCS), YUNUS A. ÇENGEL, 5. BASKI, KİTAP+ÇÖZÜMLER

Mühendislik İçin Fizik 1 Ders Notları

Osmanlı Fikir Akımları