Kedi Batmaz tarifi, Kedi Batmaz nasıl yapılır?
Kedi Batmaz Nedir?
Bolu ilimizin en eski yöresel lezzetlerinden biri olan kedi batmaz yemeği hamurdan yapılıyor ve ister tatlı ister tuzlu şekilde hazırlanabiliyor. Tatlı versiyonunun başrolünde keş (peynir), ceviz, pekmez üçlüsü yer alırken yemeğinde ise; tavuk ciğeri ile yapılır.
Kedi batmaz yemeği hikayesi
Hikayeye göre, fakir bir ailenin oğlu bir gün bir kızı çok sever ve evlenir. Ancak oğlanın annesi bir türlü gelini sevmez. Eşine yemek yapmak isteyen kız mutfakta keş peyniri ve undan başka malzeme bulamaz. Ağlayarak bu iki malzemeden yemek yapmaya çalışır fakat ortaya güzel bir yemek çıkar. Kayınvalide Yemeği bozmak için evdeki kedinin ayaklarını yemeğin üzerine batırmaya çalışır ancak kedinin ayağını bastırmayı bir türlü başaramaz. O günden sonra da bu yemeğin adı kedi batmaz olur.
Kedi Batmaz Nasıl Yapılır?
Kedi Batmaz Bolu Yöresine ait bir hamur işi tarifidir. Lezzetli hamur işlerindendir.
Bolu mutfağından Kedi Batmaz Tarifi
MALZEMELER
- 2 su bardağı su
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı tulum peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
Yorumlar
Yorum Gönder