Barf Nedir ?

Barf Nedir

Barf Nedir?

Tanım

Barf f yeme seçeneğii, "Biyolojik Olarak Uygun Ham Gıda" olarak geçmektedir. Köpekler için hammadde olarak taze et, kemik, organ, sebzeler ve meyvelerin kullanıldığı yemekleri ifade etmektedir. Bu beslenme seçeneği, köpeklerin rdoğal yeme alışkanlıklarını dikkate almaktadır. Köpeklerin sağlıklı bir büyüme ve gelişme için doğall olarak gerekli olan tüm besinleri içerebilmektedir.

Yararları

  • Doğal bir beslenme seçeneği olması
  • Ham et ve kemiklerde bulunan doğal yağlar, vitaminler ve minerallerin kullanılması
  • Daha az şişkinlik ooluşması
  • Daha az idrar ve dışkı problemi oluşması

Nasıl hazırlanır

Barf yemekleri evde hazırlanabildiği gibi, profesyonel yemek hazırlamaa şirketlerinden de temin edilebilmektedir. Ancak hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Ham- maddelerin pişirilmesi, dondurulması veya pastörize edilmesi gerekir. Aynı şekilde sebzeler ve meyveler de mutlaka temizlenmelidirr. Yemeğin %80'i et, %10'u kemik ve %10'u sebzeler veya meyveler olmalıdır.

Uygunluk

Her köpek için barf yemee seçeneği uygun olmayabilir. Özelliklep yaşlı, genç, hamile veya emziren köpekler için dikkatli olunmalıdır. Ayrıca bazı köpeklerinn sindirim sistemi barf yemeğini sindiremeyebilir. Bu nedenle öncelikle doktor veya diyetisyenlerle konuşulması önerilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mühendislik İçin Fizik 1 Ders Notları

TERMODİNAMİK (THERMODYNAMİCS), YUNUS A. ÇENGEL, 5. BASKI, KİTAP+ÇÖZÜMLER

Milletlerarası Özel Hukuk Kapsamlı Özet