WordPress İpuçları ve Püf Noktaları

 Etkileyici bir blog oluşturmaktan tamamen işlevsel bir web sitesi oluşturmaya kadar WordPress ile yapabileceğiniz çok şey var. Ama nasıl başlanır?

Bu yazıda, size bir başlangıç ​​yapmak için en sevdiğim WordPress ipuçlarından ve püf noktalarından bazılarını paylaşacağım. Her biri web sitenizin ve işletmenizin belirli bir yönüne odaklanan 4 ana kategoriye ayrılırlar.

WordPress İpuçları ve Püf Noktaları



WordPress Hızı ve UX ipuçları

WordPress, web siteleri oluşturmak için harika bir platformdur, ancak bazen yavaşlayabilirler. Sayfalarınızın yüklenmesi çok uzun sürerse, wordpress sitem yavaş yükleniyor dersiniz ve bu da  UX'inizi (Kullanıcı Deneyimi) büyük ölçüde etkiler. Google bile yavaş web sitelerinden nefret eder ve onları ilk sıralardan uzak tutar. Wordpress uzmanı olmaya başlayın en iyisi! Bir kaç taktik öğrenirseniz fena olmaz!

WordPress web sitenizin hızını artırmak ve SEO'ya ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsiniz.

1. JPEG görüntülerini sıkıştırın

Wordpress sayfa hızlandırma taktikleri bir numarasına hoşgeldin! Bir web sitesindeki çoğu resim genellikle JPEG formatındadır. Bu dosya formatı, yüksek sıkıştırma oranı nedeniyle web tasarımcıları ve kullanıcıları için uygundur. Ancak, tarayıcının indirmesi uzun zaman aldığından web sitenizin hızı için iyi değildir.

Resimlerinizi optimize etmek, sitenizin sayfa hızını önemli ölçüde artıracaktır. JPEG görüntülerinin kayıpsız ve otomatik olarak sıkıştırılmasını sağlayan WP Smushit, Imagify veya ShortPixel gibi optimizasyon araçlarını kullanabilirsiniz.

Bu araçlar, görüntülerinizi kaliteden ödün vermeden sıkıştırmanıza olanak tanır. Dosyaların boyutu daha küçük olacaktır ancak ilgili tüm ayrıntıları koruyacaktır. 

2. Yavaş Yükleme görüntüleri

Tembel yükleme görüntüleri, kullanıcı sayfanın o bölümüne kaydırana kadar sayfalarınıza yüklenmeyecekleri anlamına gelir. Bu, tarayıcının metni görüntülemeden önce resimleri indirmesi gerekmediğinden, web sitenizin hızını büyük ölçüde artırabilir.

Bu özelliği etkinleştirmek için tek yapmanız gereken Lazy Load by WP Rocket'i kurmaktır. Eklenti, etkinleştirdikten hemen sonra tüm işleri yapar.

Tembel yüklemeyi sıkıştırılmış JPEG görüntülerle birleştirin ve web sitenizin neredeyse anında yüklendiğini görün.

3. CSS ve JavaScript Dosyalarını Küçültün

Varsayılan olarak WordPress, desteklediği farklı özellikler için birçok gereksiz CSS stil sayfası içerir. Tüm bu kullanılmayan kodlar, dosya boyutunu artırarak web sitenizi yavaşlatır.

WordPress Pazarlama İpuçları

Bir insan olarak, her gün içerik oluşturmaya harcayabileceğiniz belirli bir zamanınız var. Bu çok sınırlı bir kaynaktır, bu yüzden onu akıllıca harcamanız gerekir. 

Yüksek kaliteli makaleler yazmak VE sosyal medya pazarlaması VE sosyal yardım VE e-posta pazarlaması yapmak için yeterli zamanınız yok. Çoğu insan zamanlarını en önemli şeye harcayabileceklerini düşünüyor: makaleler yazmak. Ama bu böyle değil.

Daha fazla ilgi çekmenize ve blog gönderilerinize (ve genel olarak sayfalarınıza) gelen trafiği artırmanıza yardımcı olabilecek birkaç ipucu:

1. Yoast ile organik trafiğinizi artırın

WordPress, internetteki en popüler içerik yönetim sistemlerinden biridir. Ayrıca kullanımı ve özelleştirmesi oldukça kolaydır. Ancak uzun süredir popüler olduğu için arama sonuçlarında en üst sıralarda yer almak için yarışan tonlarca WordPress web sitesi var.

Mesele şu ki, rakiplerinizin daha da faydalı bilgiler içeren daha havalı görünümlü siteleri varsa, faydalı bilgiler içeren havalı görünümlü bir siteye sahip olmak yeterli değildir. Başarılı bir WordPress işi yaratmak istiyorsanız, rakiplerinizin önüne geçmelisiniz.


WordPress Güvenlik İpuçları

Güvenlik, bir iş sitesi veya kişisel bir blog olsun, herhangi bir web sitesi için hayati önem taşır. WordPress dünyanın en popüler içerik yönetim sistemi olmaya devam ederken, web sitenize yönelik artan sayıda tehdit var.

Bilgisayar korsanlarına karşı korunmak için bazı temel güvenlik adımlarını atmanız gerekir. Bu adımlardan bazıları biraz abartılı görünebilir, ancak sitenizde gerçekten önemli bir şey varsa, güvenliğinizi artırmak için ekstra çabaya değer olabilir.

İlk savunma hattınız, WordPress'in en son sürümünü çalıştırıyor. Bu, bilgisayar korsanlarının sitenize girmek için kullanacağı birçok yaygın istismarı önler. Ayrıca, riski daha da azaltmak için temanızı ve eklentilerinizi her zaman güncel tutmalısınız.

Bazı bilgisayar korsanları web sitenize bir DDoS saldırısı deneyecek. Bu, web sitenizi kullanıcılar için kullanılamaz hale getirmeye çalışacakları ve temelde onu kaldıracakları anlamına gelir. Bu tür saldırılara karşı korunmak için yerleşik güvenlik içeren bir CDN hizmeti kullanabilirsiniz. Piyasada birçok seçenek var ama en iyisi Cloudflare . Kurulumu biraz teknik uzmanlık gerektirir, bu yüzden bunu kendiniz yapmak konusunda kendinizi rahat hissetmiyorsanız bir geliştirici kiralamayı düşünmelisiniz. Bu, önceden bir maliyet gerektirebilir, ancak uzun vadede kesinlikle buna değer.

Bilgisayar korsanları ayrıca giriş bilgilerinizi çalmaya ve gösterge tablonuzdan çıkış yapmanıza da çalışacak. Bu riski azaltmak için güçlü bir kullanıcı adı ve şifre kombinasyonu kullanmalısınız. Halihazırda “admin” kullanıcı adı ve “admin” şifresi ile giriş yapıyorsanız, bunları hemen değiştirdiğinizden emin olun. 

WordPress Yedekleme İpuçları

Bu makalenin sonunda, çoğu insanın görmezden gelmeyi tercih ettiği çok önemli bir ipucunu paylaşmak istiyorum – web sitenizi yedeklemek.

Kabul edelim, kaçınılmaz olan olabilir, her zaman olur. Web'deki en güvenli web siteleri bile saldırıya uğrayabilir. Veritabanları yanlışlıkla silinebilir. Bir eklentiyi güncellemek web sitenizi bozabilir.

Size en önemli wordpress taktiği bu desem ne dersiniz? Bu sitenize olursa ne yapacaksınız? Tüm yatırımınızı ve sıkı çalışmanızı kaybetmek istemiyorsanız, web sitenizi sürekli yedeklemek çok önemlidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mühendislik İçin Fizik 1 Ders Notları

İnşaat Mühendisliği Ders Notları

Osmanlı Fikir Akımları